Om oss

Varför finns vi?

Året var 2013 och Parant Bil & Motor var ett nystartat familjeföretag mellan far och son. Ingen av oss hade tidigare erfarenhet av att driva bolag med allt vad det innebär. Det var kul och kämpigt till en början, men tålamod i samband med att lära av sina misstag gjorde att verksamheten började ta form. Trots en bristande erfarenhet som entreprenörer, så fanns den omätbara passionen för bilar. Efter några år började vi förstå vad branschen verkligen behövde, och vad branschen har skadats av från en del tidigare verksamma branschaktörer.

Vi insåg att passion inte är den enda ingrediensen för tillit och tillväxt. Vårt syfte blev att försöka ändra på den bransch som har sett likadan ut i nästan alla år. Branschen har fått ryktet att bilverkstäder luras, kommunicerar dåligt, byter del efter del för att sedan aldrig hitta felet, en smutsig miljö, dåliga arbetsvillkor och oklara miljöregler.

Det handlade för oss inte längre om pengar eller status. Det handlade om att sätta en prägel på marknaden och branschen, på vad som faktiskt gäller om det ska finnas bilverkstäder på den fristående marknaden i Sverige. 

Hur gör vi detta?

Den största utgiften på bilverkstadsbesöket, för både kund och verkstad, är en låg kompetens som resulterar i utbyte av reservdel efter reservdel tills man till slut eventuellt lyckats lösa problemet. Den andra största utgiften är otydlig kommunikation om tider och kostnader.

Vi satsar stenhårt på vår utrustning, mekaniskt och digitalt, för att efterlikna tillverkarens egna verkstäder. Vi utbildar vår personal kontinuerligt för att upprätthålla en god kunskap inför framtiden, exempelvis gällande elbilar och hybrider. Vår personal utbildas även inom GDPR och HLR, för att dina uppgifter ska hanteras på rätt sätt och så att kunskapen vid eventuella olyckor finns på plats!

Vi använder oss alltid av digitala signeringar vid bokade jobb. Det framgår tydligt vilka kostnader det rör sig om och under vilken period bilen beräknas att repareras och sedan lämnas ut.

Vi har noggrant kontrollerat, och blir kontrollerade, av kommun och andra myndigheter för att se till att vi upprätthåller en god arbetsmiljö för vår personal och att vi sköter dem föreskrifter som gäller inom källsortering och miljösortering för att ta tillvara på vår planet. Detta är såklart investeringar som har varit kostsamma, men värda. 

Vad är det vi gör?

Nyckeln i vår verksamhet är den helhetslösning som vi tagit fram efter kundens behov. Vi är anslutna till den största bilverkstadskedjan i Sverige, Mekonomen, och vi är även anslutna till den största däckverkstadskedjan i Sverige, Däckia.

Hos Parant Bil & Motor – Mekonomen bilverkstad är din bil i trygga händer. Vi fokuserar i första hand på att inte kunna tacka nej till jobb på grund av brist på kunskap och utrustning. Det innebär att vi behövt storsatsa på digital utrustning i form av diagnosprogram och IT-lösningar som är direkt tagna från biltillverkaren. Detta är den absolut enda metoden för att kunna erbjuda dig samma lösning på arbeten som originaltillverkarens egna verkstäder, men till en billigare kostnad.

Detta innebär att vi kan stämpla digitala serviceböcker, koda nycklar och styrenheter samt diagnostisera fel med samma förutsättningar som tillverkaren. 

Hos Parant Bil & Motor – Däckia Däckverkstad, blir du erbjuden den bästa kompetensen för att se till att du åker med de säkraste däcken på marknaden. Vårt första fokus är säkerheten, då däck är en billig livförsäkring. I andra hand skall det vara prisvärt.  

Detta kombinerat med bilverkstad, råkar vara den korrekta strukturen för att kunna erbjuda dig rätt arbeten, oavsett om du servar dina däck eller din bil.

Rulla till toppen